A gingko biloba előnyei

2014.07.14 08:29

A gingko biloba vagy a páfrányfenyő az egyik legszélesebb körben használt gyógynövény a világon. A gingko biloba fa a világ egyik legősibb faja és nemcsak gyógyászati célra használják, hanem tereprendezésre is. A gingko biloba leveleiből készítik el a gyógyhatású készítményeket. A fa gyümölcsei és magvai mérgezőek és rohamokat is kiválthat, ha elfogyasztjuk őket, illetve bőrrel érintkezve is reakciókat váltanak ki.

Memóriafokozó
A Maryland Egyetem Orvosi Központja kutatásai azt mutatják, hogy a gingko biloba nagymértékben képes növelni a véráramlást az agyban, így javul a memória és megelőzhető az időskori demencia, valamint az Alzheimer-kór is.

Antioxidáns
A gingko biloba erős antioxidánsokat is tartalmaz. Vagyis segít megszabadulni a szervezetben felhalmozódó szabad gyököktől, amik sok egészségügyi rendellenességet okozna. A szabad gyökök a sejteket, sőt még a DNS-t is károsíthatják. Az antioxdánsok azonban képesek semlegesíteni a szabadgyököket, így megakadályozzák a további sejtkárokat.

Javítja a vérkeringést
A kutatók megállapították, hogy a gingko biloba képes kitágítani a vérereket, ami jobb vérkeringést eredményez. A gingko biloba megakadályozza, hogy a vérlemezkék összetapadjanak, így a plakk kialakulása is megelőzhető.

Más célra történő felhasználás
A gingko biloba olyan egészségügyi problémák kezelésében is hatékony, mint például a depresszió, a szédülés, a fülzúgás, az asztma, a köhögés, a megfázás, az influenza, a gyulladások, az aranyér és a vese rendellenességek.

—————

Vissza