A levendula tea hatásai

2014.08.29 07:45

A levendula gyógynövény nyugtató, szelíd, élénkítő és aromás anyagnak tekinthető, amit különféle gyógyászati célokra fel lehet használni. Évszázadokon át a levendula teát használták, hogy megtisztítsák a testet és a lelket, hogy megszüntessék a fejfájást, az álmatlanságot, a depressziót és a fáradtságot. A levendula is okozhat mellékhatásokat, éppen ezért fontos egy egészségügyi szakemberrel beszélni, mielőtt rendszeresen el kezdenénk használni ezt a növényt.

Migrénes fejfájás
A levendula olyan illatanyagokat termel, amelynek nyugtató hatása van. A levendula tea csökkentheti a migrénes fejfájást, mert a virágok és a tea olyan gyógyászati vegyületeket tartalma, melyek görcsoldóak, így segítenek pihenni az ereknek, a nyak izmainak, a fejbőrnek és a szem körüli ereknek is.

Depresszió és szorongás
A depressziót és a szorongást is hatékonyan lehet csökkenteni, ha levendula teát iszunk vagy ha belélegezzük annak az illatát. A levendula egy olyan gyógynövény, amelynek az aromája serkenti az érzékeket, növeli a kognitív képességeket is. A gyógynövény fontos szerepet játszhat a stressz csökkentésében és a szorongás szintjének minimalizálásában, különösen, ha ezek a tünetek együtt járnak a depresszióval.

Álmatlanság és a kimerültség
Egy csésze levendula tea segíthet leküzdeni a nap folyamán fellépő kimerültséget, állítja a Maryland Egyetem Orvosi Központja. Egy césze levendula tea segít lefekvés előtt megnyugtatni az idegeket és csökkenteni a stressz szintjét is.
 

—————

Vissza