A mellékvesék működésének fokozása gyógynövényekkel

2014.07.14 08:40

A mellékvesék a vesék felett találhatóak és nagyon fontos szerepük van a hormonok kiválasztásában. A mellékvesék szabályozzák a stressz hatására felszabaduló hormont, a krotizolt. A kortizol segít választani a vészhelyzetben, tehát csak rövid távú hatása jelentős. A túl sok kortizol, a fertőzések és a stressz azonban mellékvese problémákat okozhat, amiket bizonyos gyógynövényekkel hatékonyan lehet enyhíteni.

A mellékvesék működése
A mellékvese belső része egy mirigy, a mellékvese velő, ami szabályozza a hormontermelést, például az adrenalinét, ami nagymértékben befolyásolja a vérnyomást és a pulzusszámot. A mellékvese külső része a mellékvese kéreg, ami befolyásolja a szénhidrátok, fehérjék és zsírok hasznosulását, a férfi nemi hormonok és más hormonok felszabadulását. A kéreg feladata továbbá a nátrium és kálium egyensúly fenntartása.

Működésének fokozása gyógynövényekkel
Az édesgyökér egy olyan gyógynövény, ami a mellékvesét is hatékonyan támogatja. Ez egy adaptogénnek minősül, vagyis segít a szervezetnek megbirkózni a stresszel. Az édesgyökér egy olyan gyógynövény, ami hatással van a kortizol felszabadulására, inkűább csökkenti a mennyiségét, tehát a szervezetet ellazítja.
A szibériai ginseng szintén egy adaptogén gyógynövény, ami fokozza a kognitív funkciókat és erősíti az immunrendszert. De ezenfelül jótékony hatást fejt ki a rosszul működő mellékvesében.

—————

Vissza