Az ördögnyelv fogyókúrás előnyei

2014.07.14 08:56

A rostok teltségérzetet teremtenek, ezáltal megkönnyítik a kalóriabevitel csökkentését, mivel az adott személynél hamarabb fog jelentkezni a jóllakottság érzet, illetve az tovább lesz fenntartható. Az AMerikai Dietetikusok Szövetsége szerint az egészséges nőknek naponta 25 gramm rostra, a férfiaknak pedig 38 grammra van szükségük, amit az ördögnyelvvel hatékonyan lehet fedezni. Ez a gyógynövény tehát nemcsak a fogyásban, hanem a rostbevitel biztosításában is fontos szerepet játszik.

A glükomannán por a fogyásban
A glükomannánnak nincs íze vagy szaga, ezért hozzá lehet adni bármilyen ételhez vagy italhoz. Illetve kapszulaként is lehet fogyasztani mint étrend-kiegészítő. Anélkül képes sűríteni az ételek tartalmát, hogy bármilyen plusz ízt kölcsönözne azoknak. Nagyon fontos, hogy ezeket a gyógynövényes kiegészítőket ne márka szerint vásároljuk, hanem mindig a 100%-os tisztaságű glükomannán port keressük.

Lehetséges mellékhatások
Ezek a gyógynövényes kiegészítők kezdetben okozhatnak olyan enyhe mellékhatásokat, mint a hasmenés, a puffadás, a hasi diszkomfort, éppen ezért ajánlott, hgy fokozatosan szoktassuk hozzá a szervezetünket ehhez a rosthoz, hogy elkerüljük ezeket a negatív követkeményeket. Súlyos mellékhatás csak rendkívül ritka esetben jelentkezhet, és az is általában a helytelen használatból fakadhat.

—————

Vissza