Fogyás a gyógynövényekkel - a menopauza alatt

2014.07.14 08:51

A fogyás gyakori vita a nők körében, különösen akkor, ha a menopauzán keresztül mennek át. A súlygyarapodás sok klimaxos nő esetében kérdés. A hormonszint változásai csökkentik az energiaszintet, növelik az étvágyat és hozzájárulnak a vízvisszatartáshoz, amik mindegyiket túlsúlyhoz vezethet.
Ezt a fajta súlygyarapodást többféle módszerrel lehet kezelni, például a gyógynövények is nagy segítséget jelenthetnek. A gyógynövények egy része képes szembeszállni a menopauza tüneteivel, míg mások a fogyást indíthatják be. Persze nagyon fontos, hogy e gyógynövények rendszeres használata előtt megkérdezzük orvosunkat a lehetséges mellékhatásokról.
A leggyakoribb fogyókúrs gyógynövények között meg kell említeni a pitypangot, a fekete ribizlit és a chateberryt. Ezeket évek óta használják a menopauza tüneteinek csökkentésére, így hasznosak lehetnek a fogyásban is. A gyermekláncfű egy olyan gyógynövény, aminek vízhajtó hatásait jól dokumentáltak. Az európai nők már évtizedek óta használják a húgyúti fertőzések kezelésére. A menopauza alatt pedig beindíthatja a fogyást.
Természetesen a gyógynövények önmagukban nem nyújtanak csodás megoldást a fogyásra, csupán képesek annak mértékét fokozni. Ahhoz tehát, hogy a klimax alatt ne hízzunk el, mi magunknak is tenni kell. Fontosabbá válik az, hogy odafigyeljünk az étkezésre, illetve, hogy rnedszeresen végezzünk valamiféle testmozgást is.

—————

Vissza