Gyógynövények a mellékvese egészségéért

2014.07.14 08:53

A mellékvese fáradtság egyfajta kimerültség, ami akkor jelentkezik, ha a mellékvesét különböz kihívások, pl. stressz éri. A mellékvesék fő funkciója, hogy olyan hormonokat termeljen, amelyekkel jól lehet kezelni a különféle stresszhelyzeteket. Ezek a különböző hormonok támogatják az egész testet abban, hogy jól reagáljon a különféle kihívásokra.
A mellékvesék az érzelmi stressz során vagy rossz egészségi állapot következtében sérülhetnek. Amikor a mellékvesék nem elég erősek ahhoz, hogy lépést tartsanak a szervezetben a szorongás szintjével, akkor a szervezet kimeríti tartalékait és ilyenkor fáradtnak és letargikusnak érezhetjük magunkat.
Azonban létezik számos olyan gyógynövény, amivel segíthetünk a mellékvese kimerülésen. A szibériai ginseng erre különösen alkalmas. A csipkebogyó szintén hatékoyn gyógynövény a kimerültséggel szemben, de ezek kombinációja is jól alkalmazható.

Mi okozza a kimerülést?
A tudósok szerint van biológiai magyarázat a tünetegyüttesre. Állítólag az agy egyik hormonjának szintcsökkenése is okozhatja az úgynevezett tavaszi fáradtságot. Ennek a hormonnak lényeges szerepe van a szorongás csökkentésében, valamint a hangulat- és aktivitásszabályozásban. Természetesen a megoldás nem az, hogy rögtön magunkba tömünk egy rakás szerotonin tartalmú hormonkészítményt. A legjobb gyógynövények ezen állapot kezelésére a citromfű, a hárs és a csipkebogyó.
 

—————

Vissza