Gyógynövények a menopauzára

2014.07.14 08:54

Sok nő szenved a menopauza különféle tüneteitől, azonban ezeket a tüneteket bizonyos gyógynövényekkel hatékonyan lehet ellenőrzés és kezelés alatt tartani. Csak egy kis időt kell arra szánni, hogy meglássuk, hogy melyek azok a gyógynövények, melyek hatékonyan tudják enyhíteni a klimaxos tüneteket. Ezek a gyógynövények természetes módon képesek rendbetenni az adott személy hormonháztartását, hatékonyan küzdenek a hormonális egyensúlyhiánnyal szemben.
A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a menopauza kezelésére azok a gyógynövények a leghatékonyabbak, amelyek természetes módon stimulálják a női szervezet hormontermelését. A nők többsége retteg a változókori tünetektől a hőhullámoktól, a rendszertelen alvástól, az idegességtől, szívdobogástól, azonban a gyógynövényekkel ezeket a tüneteket is meg lehet szüntetni.

A legjobb gyógynövények a klimaxos tünetek enyhítésére

1. Jamgyökér
A hagyományos orvoslás többnyire hormontartalmú tablettákkal és krémekkel orvosolja a hőhullámokat, a hüvelyszárazságot és a hangulatingadozást. A mexikói jamgyökér (Dioscorea villosa) ezek alternatívája lehet, hiszen alkotórészei az ösztrogénhez és a progeszteronhoz hasonló hatással bírnak.

2. Ginseng
Tanulmányok bizonyítják, hogy a ginzeng javítja a menopauza alatti életminőséget. Előnye, hogy természetes hangulatjavító, egyúttal a minőségi pihenéshez is hozzájárul. A növénynemzetség latin neve: Panax.

3. Orbáncfű
A közepes és enyhe depresszió közismert ellenszere, ám a változókor idején is hasznos lehet. Poloskafűvel történő együttes alkalmazás esetén képes teljesen kiiktatni a hangulatingadozásokat. A növénynemzetség latin neve: Hypericum.

 

—————

Vissza