A ginseng előnyei

2014.07.14 08:31

A ginsengnek többféle típusát ismerjük. Az amerikai és a kínai változatok a leghatékonyabbak. A kínai ginseng az első ismert gyógynövény a kínai orvoslásban, már több évezrede használják nagy hatékonysággal. Shenning Bencao Jing állítja, hogy a kínai ginseng támogatja a lép egészségét, megnyugtatja az elmét és a testet. Ma a ginsenget olyan adaptogén gyógynövénynek tartják, ami serkenti vagy megnyugtatja az idegeket a szervezet ifgényétől függően, hogy az visszatérjen egy kiegyensúlyozott állapotba.

Energiaszint növelése
A kínai ginsengnek jól ismertek revitalizáló előnyei. A férfiak számára a kínai ginseng nagymértékben javítja a szexuális vágyat és az erekció időtartamát. A sportolók számára is előnyös, mivel ez a gyógynövény segít a szervezetnek alkalmazkodni a fizikai stresszhez, így növelhető a sportteljesítmény. A kínai ginseng azok számára is nagyfokú energiával szolgálnak, akik idősebbek vagy betegek, ez a gyógynövény erős tonizáló hatással rendelkezik és arra összpontosít, hogy a szervezetet újra egyensúlyba hozza.

Lelki támogatást nyújt
A kínai ginseng hagyományosan élesíti az elmét és megnyugtatja a leket. Ősi felhasználási módjai között is szerepel a depresszió és a rossz hangulat kezelése. A ginsenggel úgy érezhetjük, hogy képesek vagyunk egy jobb állapotba kerülni. A túlzott idegesség esetében a ginseng kiválóan alkalmas az elme lecsendesítésére is.

—————

Vissza