A gyógynövények, amikkel lehet kezelni a bőrkiütéseket

2014.07.14 08:30

Számos olyan gyógynövény van, ami hasznos lehet a bőrkiütések enyhítésében. A bőrkiütés egyébként egy olyan probléma, ami a bőr színének és textúrájának megváltozásával járnak. A legtöbb esetben a bőrkiütéssel más problémák is jelentkeznek, így nagyon fontos, hogy kezeljük ezeket a problémákat. A két leghatékonyabb gyógynövény ebben az esetben az Aloe Vera és a Cayenne bors

Aloe Vera
Az Aloe Vera egy olyan gyógynövény, ami jól kezeli a bőrkiütéseket. A National Center for Supplements kiejelnti, hogy az aloe varát már évezredek óta használják a különböző sebek gyógyítására és kezelésére, illetve a bőrbetegségek tüneteinek enyhítésére. Az aloe vera levelei egy tiszta, nyálkás gélt tartalmaznak, ami kenőcsként is alkalmazható, közvetlenül a bőrfelületen. Az aloe vera gélje egy úgynevezett glükomannán nevű rostot tartalmaz, ami gyulladásgátló és viszketés megelőző. E géllel hatékonyan lehet kezelni égési sebeket. Az aloe vera hatékonyan kezeli a bőrkiütéseket is.

Cayenne bors
A Cayenne borssal is jól lehet kezelni a bőrkiütéseket. A cayenne egyébként egy Dél-Amerikában őshonos cserje, ami a szubtrópusi és trópusi éghajlaton nő. A Cayenne borst már több évezrede használják gyógynövényként. A nadragulya család tagja, így kitűnően alkalmas a bőrkiütések, a bőrbetegségek tüneteinek enyhítésére. A cayenne bors csökkenti a bőrpírt, a viszkető érzést és a kiütések méretét.

—————

Vissza