A gyógynövények egészségügyi hatásai 1.

2014.07.14 08:55

Most sorra vesszük, hogy miért is érdemes a gyógynövényeket rendszeresen használni, főzni velük. Megismerhetjük a különféle egészségre gyakorolt áltlaános tulajdonságaikat, előnyeiket, hatásaikat.

1. Egészséges testsúly
A cayenne bors és a chili paprika olyan gyógynövények, melyek az egészséges testsúly elérésében is segítségünkre lehetnek. Ezek a gyógynövéníyek fokozzák az anyagcserét. A gyógynövényekben található kapszaicin ösztönzi a testhőmérséklet növekedését, így nagyobb lesz az energiatermelést, miközben az étvágy nem fokozódik, így tehát beindul a zsírégetés.

2. Mentális egészség, hangulat és memória
Néhány gyógynövényt összefüggésbe hoztak azzal, hogy alkalmasak mentális egészségügyi ellátásra. A zsályáról azt találták, hogy javítja a hangulatot és a mentális teljesítményt a fiatalok esetében, valamint fokozza a memóriát és a figyelmet az idősebb felnőtteknél. A zsálya kivonata segít fokozni a gondolkodást és a tanulási képességet, illetve neyhíti az enyhe vagy középsúlyos Alzheimer-kór tüneteit is. A kutatáso kazt is kimutatták, hogy a sáfrány és a kurkuma is két olyan gyógynövény, amelyek hatékonyan orvosolják az Alzheimer-kór tüneteit. A szerecsendiót is összefüggésbe hozták a memória javításával, illetve a rozmaring is hasonló hatásokat vált ki.

—————

Vissza