A hörghurut kezelése gyógynövényekkel 1.

2014.09.29 12:09

A bronchitis egy gyulladást, ami a tüdőben, főként a hörgőkben jelentkezik. A hörghurutnak több típusa létezik, az akut változat általában a hideg hatására fejlődik ki és vírusok vagy baktériumok okozzák, míg a krónikus bronchitis akkor jelentkezik, ha az ember dohányzik. A krónikus bronchitis tüdőtáguláshoz vezethet. Azonban mind az akut, mind a krónikus bronchitist hatékonyan lehet kezelni bizonyos gyógynövényekkel, vagy legalábbis enyhíthetjük a tüneteket.

Borostyán
A borostyán levelei is fel lehet használni gyógynövényként a krónikus bronchitis kezelésére, illetve az akut változat gyógyítására, állítja az University of Michigan Health System. A borostyánlevél úgy működik, mint egy gyulladáscsökkentő és nyákoldó. Egy kettős-vak klinikai vizsgálatban azt találták, hogy a borostyán levél képes ugyanolyan hatékonyan kezelni a hörghurutot, mint más vényköteles gyógyszerek.

Lobélia
A lobéliát már a történelemben is felhasználták a különböző légúti betegségek kezelésére, állítja az University of Maryland Orvosi Központ. Ezt a gyógynövényt indiai dohánynak is nevezik és Ázsiában köptetőként, köhőgéscsillapítóként és gyulladásgátlóként is használják.

Borsmenta
  borsmenta képes megakadályozni a bronchitis kialakulását, mivel enyhítheti a megfázás tüneteit. A borsmenta hatóanyaga a mentol, ami képes a nyálkahártya állapotán javítani.
 

—————

Vissza