A máj méregtelenítése a citromlével

2015.07.03 11:31

A máj a legnagyobb és a legnehezebb szerv a szervezetben. Számos létfontosságú funkciót lát el, beleértve az epe termelését, a folyadékegyensúly fenntartását, a vér tárolását, illetve a zsír anyagcseréjét. A testünk ki van téve rengeteg méreganyagnak is, környezeti szennyezőanyagoknak, mesterséges élelmiszer-összetevőknek, kábítószereknek stb. Amikor ezek az anyagok hosszú ideig a szervezetben maradnak, akkor májkárosodás léphet fel. A máj méregtelenítése és tisztítása tehát nagyon fontos, hogy az megfelelően működhessen. A májat azonban nemcsak a máriatövissel lehet méregteleníteni, hanem a citromlével is, mivel ez segíti a májenzimek termelését, amelyek lebontják a fehérjéket és kiöblítik a májból a méreganyagokat.

 

1.lépés: Fogjunk meg egy citromot egészben és görgessük végig a tenyerünkkel egy asztalon. Körülbelül 5-6 citrom kell a máj méregtelenítéséhez.
2.lépés: Vágjuk félbe a citromokat és távolítsuk el a magokat. Egy nagy pohárba facsarjuk ki a citrom levét. Ne adjunk hozzá cukrot, mivel az megterheli a hasnyálmirigyet és növeli a szervezetben a húgysav termelését.
3.lépés: igyunk egy pohár citromlevet reggel és egy pohárral este is. Az étkezésekhez is ihatsz fél pohárral. Ez segíti az emésztést.
4.lépés: kövess egy kiegyensúlyozott és egészséges étrendet és igyál naponta sok folyadékot. Valamint ne feledkezz meg arról sem, hogy a máriatövises kiegészítők is fontos májméregtelenítők.
 

—————

Vissza