Ajurvédikus gyógynövények az agyalapi mirigy egészséges működéséhez

2014.07.14 08:33

Az agyalapi mirigy a szervezet egyik legfontosabb belső elválasztású mirigye, ami az agyban található. Körülbelül akkora, mint egy borsó, viszont számos testi funkcióért felelős: a vízháztartást, a nemi funkciókat és a pajzsmirigy működését is befolyásolja. Az agyalapi mirigy fontosságát szem előtt tartva, nem meglepő, hogy az ajurvédikus gyógyászatban is kiemelt helyen szerepel egészségének fenntartása.

Állapotfelmérés
Forduljunk egy ajurvédikus orvoshoz, aki meghatározza agyalapi mirigyünk szükséges igényeit. Ha az orvos azt tapasztalja, hogy az agyalapi mirigyünk nem működik természetesen, akkor néhány gyógynövénnyel képes fokozni annak működését. Ha súlyosabb a probléma, akkor lehet, hogy meg kell keresnünk egy “hagyományos” orvost is.

Gyógynövények
Látogassunk el a legközelebbi bioboltban és érdeklődjünk, hogy tartanak e a következő gyógynövényekből: fekete nadálytő, tengeri moszat, Punarnava és a Kanchanara (Bauhinia veriegata). A fekete nadálytő és a tengeri moasztok hatékonyan táplálják az agyalapi mirigyet, de ezenfelül a csontok és a bőr egészségét is javítják. A Punarnava egy ajurvédikus gyógynövény, amivel az agyalapi mirigy duzzanatát vagy gyulladását, valamint a különböző zsibbadásokat is jól lehet kezelni. A Kanchanara az egyik legerősebb ajurvédikus gyógynövény, amit tabletta vagy kapszula formájában szerezhetünk be.
Mindig tartsuk be a használati utasítást, mert csak így lehetnek hatékonyan ezek a termékek.

—————

Vissza