Az oregano gyógyhatásairól

2015.08.27 11:15

Az oregano egy olyan illóolajos növény, amit főként a Földközi-tenger vidékén találunk meg, de világszerte termesztik. Az oreganoból készített olajat már évszázadok óta használják a különböző betegségek kezelésére. Az oreganoolaj antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal bír és mind helyileg használva, mind elfogyasztva igen hatásos. A bőrön elsősorban a pikkelysömör kezelésére, az ekcéma gyógyítására és a rovarcsípések fájdalmának enyhítésére alkalmas.

Legfontosabb gyógyhatásai
Kezeli a pikkelysömört: A pikkelysömör egy olyan bőrbetegség, ami a bőrön száraz, durva és viszkető foltokat eredményez. Ezek a foltok bárhol jelentkezhetnek a testen. Az állapot nagyon kellemetlenné is válhat, ha a bőr látható területein jelenik meg. Napi néhány csepp oreganoolajjal azonban kezelhető a probléma: oldjunk fel néhány cseppet vízzel, gyümölcslével és fogyasszuk el ezt az italt naponta kétszer vagy dörzsöljük közvetlenül a bőrfelületre az oreganoolajat.
Kezeli a gasztroenterológiai betegségeket: Az oregano segíthet a baktériumok okozta ételmérgezések és az emésztőszervrendszeri megbetegedések gyógyításában is. Az oreganoolajban karvakrol található, ami igen erős antibakteriális szer, így könnyedén képes leszámolni a baktériumokkal. Az oreganoolaj timol tartalma a száj baktériumait pusztítja el. Az oregano véd az olyan baktérium ellen is, mint az E. coli, a szalmonella vagy a Listeria.
Candida ellen is hatásos!
 

—————

Vissza