Gyógynövények a náthára és a megfázásra

2014.07.14 08:35

A gyógynövényekből fpőzött teákat gyakran ajánlják bizonyos betegségek gyógyítására, így van jónéhány olyan gyógynövény is, ami hatékonyan enyhíti az orrdugulást és a torokfájást is. Persze nagyon fontos, hogy mielőtt a gyógynövények segítségéhez fordulnánk, kérdezzük meg kezelőorvosunkat a lehetséges mellékhatásokról.

Orrdugulás
Az orrdugulás gyakori tünete a náthának és am eghűlésnek és igen kellemetlen érzést jelent. Általában nem azért alakul ki, mert a váladék eltömíti az orrjáratokat, hanem, mert az orr nyálkahártyája begyullad és megduzzad. A gyógynövények ténylegese javíthatják ezt a problémát. A forró tea gőz belélegezve igen hatékonyan képes csökkenteni az orrdugulásokat. Kortyolgassuk a gyógynövényes teákat lassan, mert így az orrjáratok megnyugszanak.

Hatékony gyógynövények a nátha és megfázás kezelésére
Sok gyógynövény alkalmas a nátha tüneteinek enyhítésére, ezeket érdemes keverékekben használni a még nagyobb hatékonyság érdekében. Az eukaliptusz leveleinek leforrázásával egy kiváló főzetet kaphatunk, de a borsmenta is hatékony lehet az orrdugulás csökkentésében. A nátha enyhítésére hatékonyak még a következő gyógynövények: zsálya, szeder, kamilla, mályvacukor, édesgyökér. E gyógynövényes teák hatékonysága citromlével és mézzel is fokozhatóak, mert ezek is hatékonyak a nátha kezelésében.

—————

Vissza