Gyógynövények a nyirokrendszer védelméért

2015.08.03 09:16

A nyirokrendszer

A CancerHelp UK kijelenti, hogy a nyirokereket és a nyirok folyadékon túl többféle struktúra alkotja a nyirokrendszert, beleértve a nyirokcsomókat, a lépet, a csecsemőmirigyet, a mandulákat, az orrpolipot. A nyirokrendszernek a három fő feladat közé tartozik a szövetekben található felesleges folyadék levezetése és annak visszavezetése a véráramba, a nyirokfolyadék és a vér kiszűrése, illetve a beatoló mikroorganizmusokkal szembeni harc. Mivel ez egy kiterjedt rendszer, a nyirokrendszeren keresztül gyakran a rákos sejtek is képesek terjedni, áttétet képezve így.

A hasznos gyógynövény
Az echninacea-ról úgy tartják, hogy ez az egyik leghasznosabb gyógynövény, ami egyaránt fokozza az immunrendszer máködését és a nyirokrendszer egészségét is. Az echinaceát a gyulladások csökkentésére használják, illetve arra, hogy kivédjék a bakteriális, a gombás vagy a vírusos fertőzéseket, valamint, hogy serkentsék a leukociták vagy a fehérvérsejtek máködését. Phyllis Balch, hitelesített táplálkozási tanácsadó és szerző kimondja, hogy az echninacea gyökerei és levelei kiválóan enyhítik az allergia, a megfázás és az influenza tüneteit is.

Egyéb gyógynövények
Sharol Tilgner gyógynövényszakértő számos olyan gyógynövényt felsorol, amelyek képesek ezekre a feladatokra, beleértve a bojtorjánt, amit botanikailag közönséges bojtorjánként ismerünk, a körömvirág vagy Calendula officialis, a ragadós galaj, a vörösere vagy Trifolium pratense, a királynégyöké vagy Stilingia sylvatica illetve a Phytolacca decandra. Egyéb hasznos gyógynövények lehetnek még az Iris versicolor, a molyhos ökörfarkkóró.
 

—————

Vissza