Gyógynövények, amelyek fokozzák a fehérvérsejtszámot

2015.08.10 11:35

A fehérvérsejtek fontos részei az immunrendszernek. A MedlinePlus kimondja, hogy a feéhrvérsejtek vagy leukociták képesek a fertőzések leküzdésére. Öt típusuk létezik: neutrofilek, bazofilek, eozinofilek, monociták vagy limfociták. A fehérvérsejtek néhány naptól kezdve néhány hétig is élhetnek. Egyes gyógynövények pedig növelhetik a fehérvérejtek termelődését. Látogassuk meg az orvosunkat, hogy közösen megvitassuk, hogy az egyéni állapotunktól függően melyik gyógynövény lehet számunkra a legideálisabb e célra.

Kiemelt  gyógynövény
A ligustrum nevű cserje, ami Ázsia egyes részein őshonos, egy olyan gyógynövény, amit gyakran felírnak a fehérvérsejtszám növelésének érdekéb en. Tilgner, gyógynövényszakértő beszámol arról, hogy ez a gyógynövány jól működik együtt az Astragalussal bizonyos ráktípusok kezelése során. Az University of Michigan Health System kutatói azt is megjegyzik, hogy ez a gyógynövény a leggyakrabban használt készítmény, ami javíthatja az immunrendszer működését és kezelheti a fertőzéseket. A Ligustrum növény bogyóit használják fel ezekben a növényi készítményekben.

Megfontolások
A gyógynövényes készítmények biztonságos és hatékony módjai lehetnek a fehérvérsejtszám növelésének. Azonban nem minden gyógynövény alkalmas minden személy számára. Néhány embernek el kell kerülnie ezeket az allergiás reakciók miatt, míg másoknak a gyógyszerkölcsönhatások vagy az egészségügyi mellékhatások jelenthetik a veszélyt. Éppen ezért fontos az orvosunkkal konzultálni, mielőtt bármilyen gyógynövényt kezdenénk el rendszeresen használni.

—————

Vissza