Gyógynövények, amelyek segítenek kezelni a tüdőtágulást

2015.04.01 10:29

Az emphysema vagy tüdőtágulás egy krónikus tüdőbetegség. A kifejezést sokszor használják a COPD felcserélésée, ami tulajdonképpen a krónikus obstruktív légúti betegség, egy olyan állapot, aminek csupán egyik állapota a tüdőtágulás. Ha tüdőtágulásban szenvedünk, akkor azonban apró zsákocskák alakulnak ki a tüdőben, amelyek levegővel telnek meg, úgynevezett alveolik ezek, amelyek már nem képesek hatékonyan oxigént juttatni a véráramba. Az enfizémiát a rossz légzésfunkció és az olyan tünetek, mint a köhögés és a nehézlégzés jellemzik. A gyógynövények, amelyek javítják a tüdő működését és csökkentik annak elvékonyodását, reményekkel kecsegtetnek, hogy néhány személy, aki ebben a betegségben szenved, teljes mértékben felépülhessen. Jelenleg ez a fajta károsodás nem visszafordítható ugyanis.

Eukaliptusz
Az eukaliptusz egy olyan gyógynövény, amely termésetes köptető vegyületet tartalmaz, az úgynevezett cineolt. A szakértők azt mondják, hogy az eukapliptusz valóban igen eredményesen képes tágítani a tüdőt többféle módon is, de  legjobb mégis az, ha inhaláljuk. Az eukaliptusz csökkenti a köhögést, elősegíti a légzést és csökkenti a tüdőtágulás tüneteit is. A legjobb, ha teakán fogyasztva napi három csészével iszunk belőle.

Borostyánlevél
A borostyánlevél  folyékony kivonat vagy szárított formában egy erőteljes köptető, amely úgy tűnik, hogy kiválóan alkalmas a tüdőtágulás, a COPD és a bronchitis kezelésére is.

—————

Vissza