Gyógynövények, amik fontosak a teljes értékű étrendben

2014.07.14 08:52

Rendszeresen adsz gyógynövényeket az ételekhez, a különféle fogásokhoz? A legtöbb ember még nem támaszkodik a gyógynövények jótékony erejére, viszont vannak, akik már felismerték különféle előnyeit:
-a gyógynövényekkel a só használatát minimalizálni lehet, mivel ezek is ízesítik az ételeket.
-a fogások ízét elmélyítik
-a legtöbb gyógynövény javítja az emésztést
-számos tápanyaggal rendelkeznek, amik jó hatással vannak az egészségre.

A só helyettesítésére
A gyógynövények hatékonyan helyettesítik a sót, ami egyébként egy idő után képe eltompítani az ízérzékelést is. Minél több sót használsz, a későbbiekben annál kevésbé fogod érezni az ételek ízét. Azonban ezt a vágyat felülírhatjuk, ha el kezdjük különféle gyógynövényekkel ízesíteni az ételeket. Nagyon sok gyógynövény szárítva vagy frissen fűszerként is használható: például a paradicsomhoz nagyon jól passzol a bazsalikom.

Egészségügyi előnyök
Azt se felejtsük el, hogy a legtöbb gyógynövény nagyon sok olyan tápanyagot és vegyületet tartalmaz, amik jó hatással vannak az egészségünkre. Sok gyógynövénynek vannak gyógyító tulajdonságaik, a legtöbb pedig segíti és javítja az emésztést. Használatuk pedig végtelenül egyszerű: tehetünk a reggeli teánkba néhány levél mentát vagy szárított rozmaringot a levesünkbe, hogy azt egzotikusabbá varázsoljuk, illetve, hogy kihasználjuk gyógyászati előnyeit.

—————

Vissza