Gyógynövények, amik mérséklik a krónikus idegi fájdalmakat

2014.07.14 08:41

Számos gyógynövény segíthet megállítani a hosszú távú, idegi fájdalmakat. A MedlinePlus elmondja, hogy az idegi fájdalom akkor jelentkezik, amikor az idegsejtek sérülnek vagy romlik az információáramlás. Ezt számos tényező okozhatja, beleértve bizonyos gyógyszereket, a cukorbetegségek, a krónikus veseelégtelenséget, az övsömört, a szifiliszt, a traumákat, a duzzanatokat és a gyulladásokat.

Corydalis
Corydalis egy gyógynövény , amely segíthet kezelni a krónikus idegi fájdalmakat. Dr. Ray Sahelian professzor szerint a Corydalis yanhusuo vagy keltike a hagyományos kínai orvoslásban egy igen népszerű gyógynövény, amit a különféle egészségügyi problémák kezelésére használnak, beleértve az allergiákat, a szív- és érrendszeri betegségeket, a szürkehályogot, a gyulladásokat és a fájdalmakat. A keltikének a mákhoz hasonlóan fájdalomcsillapító és nyugtató hatása van, így segíthet megállítani a krónikus idegi fájdalmakat. 

Macskagyökér
A Valerian egy gyógynövény, amely előnyös lehet a krónikus idegi fájdalmak megállításában. A macskagyökér Európában és Ázsiában őshonos, de már Amerika területen is sűrűn növekszik. A macskagyökeret már az ókori görögök és rómaiak is használták gyógynövényként. A macskagyökér hatékonyan képes enyhíteni a nyugtalanságot, a hisztériát, az érzelmi stresszt, az álmatlanságot, a szorongást, az ideges szívdobogást, az öbsömört, a hátfájást és a fájdalmakat.

Réti legyezőfű
A réti legyezőfű egy olyan ggynövény, ami hatásos lehet a krónikus idegi fájdalmak megállításában. Az University of Michigan Health System kimondja, hogy a réti legyezőfű vizelethajtóként, izzasztóként, vérzéscsillapítóként, gyulladáscsökkentőként és baktériumölőként is igen hatásos.
 

—————

Vissza