Hogyan vásároljunk gyógynövényes készítményeket? 1.

2014.11.24 14:50

Most már egyre több helyen találkozunk olyan kapszulákkal, melyek csak a gyógynövények hatóanyagait tartalmazzák, így fogyasztásuk is sokkal kényelmesebbé vált. Ráadásul ezekben a kapszulákban a gyógynövények kivonatok koncentráltan vannak jelen, így képesek a különféle betegségek tüneteint szinte azonnal vagy legalábbis igen gyorsan leküzdeni. Az ilyen kapszulákban sokkal koncentráltabban vannak jelen a gyógynövények tápanyagai, ráadásul minden nap ugyanannyit tudunk belőle beszedni, de kérdés az, hogy mire is kell odafigyelni akkor, ha ezeket a gyógynövényeket szeretnénk megvásárolni?

Fontos tisztában lenni azzal is, hogy ha egy természetes növényi terméket vásárolunk, még akkor sem szabad belőle többet fogyasztani, mint a napi ajánlott mennyiség. Sok ember van ugyanis, aki sokkal több ilyen gyógynövényes kapszulát fogyaszt, mint ami ajánlott lenne, ez pedig nem helyes, hiszen ezek a gyógyhatású készítmények is mérgezővé, károssá válthatnak, ha többet veszünk be, mint amire szükségünk van. (jó példa erre az A-vitamin, ami túl nagy dózisban a hajon, bőrön és körmön is eredményezhet eltávolzásokat, illetve fokozott fejfájáshoz, hányingerhez, hányáshoz és ehhez hasonló tünetekethez vezethet.)

Nagyon fontos az is, hogy mindig megbízható forrásból vásároljunk ilyen gyógynövényes készítményeket és sohase dőljünk be a csodaszerként emlegetett kapszuláknak, mert ezek általában nem mások, mint ügyes reklámfogások.

—————

Vissza