Még több információ az Aloéról 1.

2014.10.27 11:47

Az Aloe Vera egy olyan gyógynövény, ami eredetileg Afrikából került el a világ többi részére. Az Aloe vera hosszú, zöld levelei aloe gélt tartalmaznak, illetve egy sárgás, ragadós anyagot, melyet latexnak nevezünk. Az Aloe Verának a gél az a része, amelyet a leggyakrabban használnak gyógynövényként, mind helyileg, mind szájon át. Az Aloe latex (az aloe kábítószer része) antrakinon glikozidokat tartalmaz, amelyek erős hashajtó hatással bírnak, tehát ezt nem gyógynövényként, hanem inkább hashajtóként használják.

Az Aloe latexről
A bélproblémákkal küzdő emberek nem használhatják az Aloe Ver latex részét, mert ahogy azt már kiemeltük, ez komoly hasmenést okozhat. Ha ezt az anyagot túladagoljuk, az komoly mellékhatásokat is kiválthat, például kiszáradáshoz vezethet, elektrolit-egyensúlyi zavarokat, piros vizeletet, súlyos hasmenést, veseelégtelenségt, esetleg halált is okozhat.
Az Aloe latexet nem ajánlott belsőleg több mint 10 napon át szedni, mert ez okozhat függőséget is okzohat. Hosszú távú használata az aloe latex káliumhiányt okozhat és szabálytalan szívverést és gyengeséget eredményezhet.

Lehetséges gyógyszerkölcsönhatások
Az aloe latexet nem lehet bevenni belsőleg, ha szedjük a következő gyógyszereket: digoxin (Lanoxin), vízhajtók, szteroidok, gyógyszerek a szabálytalan szívverés kezelésére.

Az Aloe szájon át szedve okozhat túlságosan alacsony vércukorszintet, különösen, ha együtt szedjük a vércukorszint gyógyszerekkel. Befolyásolhatja a vitaminok felszívódását is.
 

—————

Vissza